21.05.2024.

23:33

Foto: Starsportphoto©

Sport

Zvezdina dupla kruna slavi se u i Bačkoj Topoli! TSC deo Evrope i naredne jeseni

Slaviće se na "Marakani" do sitnih sati četvrta uzastopna dupla kruna i pobeda u finalu Kupa Srbije nad Vojvodinom, ali će se slaviti i u Bačkoj Topoli. Trijumfom Crvene zvezde nad Vojvodinom u Loznici, TSC je kao trećeplasirana ekipa Superlige obezbedio mesto u grupnoj fazi evropskog takmičenja za narednu sezonu. 

Izabranici Žarka Lazetića sezonu u Superligi završavaju na trećem mestu, budući da kroz Kup Srbije niko nije izvadio evropsku vizu, TSC će se u kvalifikacijama za Ligu Evrope naći tek u poslednjem kolu. Dakle - klub iz Bačke Topole u svom džepu ima obezbeđeno mesto u grupnoj fazi Lige konferencija. 

Crvena zvezda kao osvajač Superlige igraće plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona i to od poslednjeg kola. Partizan sa drugog mesta takođe će biti učesnik kvalifikacija za elitno takmičenje, ali od drugog kola. TSC će, kao što smo već rekli, takođe biti smešten u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope gde bi mogli da nalete na neke od "ala" poput - Ajaksa, Brage, LASK-a, Bašakšehira, Sparte, Ludogoreca, Malmea... 

Informer

 

Još dve nepoznanice su ostale da se reše u poslednjem kolu. Izvesno je da će Radnički iz Kragujevca biti u kvalifikacijama za evropska takmičenja, ali je dilema sa kog mesta. U slučaju da Kragujevčani završe kao četvrti, a sve su prilike da hoće, oni bi svoj put na međunarodnoj sceni krenuli od drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Za poslednju evropsku kartu bore se Vojvodina i Čukarički, a uoči poslednjeg kola Novosađani imaju znatno veće šanse. Ko god bude peti, on će svoj put krenuti od drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.