22.05.2024.

18:38

Foto: Starsportphoto©

Sport

Omladinski stadion u Pirotu dobija ime po Svetislavu Pešiću

Odlukom Gradskog veća Grada Pirota, na današnjoj sednici, Omladinski stadion u Pirotu, na kome je svoje prve košarkaške korake napravio legendarni Svetislav Kari Pešić, ubuduće nosiće njegovo ime.

Reč je o kultnom mestu za pirotsku košarku, a osim Karija Pešića, tu su košarkom počele da se bave i druge legende pirotskog sports, ne samo košarkaši, već i rukometaši, rukometašice i mnogi drugi, kazao je načelnik Odeljenja za urbanizam Bojan Pešić.

Na istoj sednici Grad Pirot odužio se i drugim legendama pirotskog sports, pa će tako odlukom većnika, na zgradi Sokolane, koja je praktično deo istog velikog sportskog kompleksa sa Omladinskim stadionom, biti postavljena spomen ploča profesoru Zvonimiru Minčiću Čavdaru  i profesoru mr Branislavu Ćiriću. Inicijativu su podneli rukometni i košarkaški klubovi iz Pirota. 

Informer

Karijev hroničar i prijatelj iz detinjstva, autor knjige o Kariju Pešiću,  Boban Mitić,  pozdravlja ovu odluku Grada Pirota. 

-Možda to bude novi motiv za mlade košarkaše da krenu putevima Svetislava Karija Pešića, legende pirotske, srpske i svetske košarke - kazao je Mitić za Informer.