23.05.2024.

21:52

Foto: Reuters

Sport

Bolonja ostaje bez trenera na kraju sezone, Mota preuzima Juventus?!

Kako prenose ugledni mediji sa Apenina, Tijago sa ekipom koja zauzima treću poziciju na tabeli Serije A, nije produžio ugovor. Osim toga, postoji mogućnost i da iskusni Italijan potencijalno zameni trenera Juventusa Masimilijana Alegrija i već na početku sezone preuzme kormilo "stare dame".

"Voleo bih da je ostao u Bolonji, ali mogu samo da mu zahvalim na ovim divnim sezonama i poželim mu sve najbolje u budućnosti", naveo je predsednik Bolonje Džoi Saputo u saopštenju na klupskom sajtu

Informer

Tijago Mota

Mota je 2022. godine preuzeo Bolonju, a pod njegovim vođstvom ona je prvi put u klupskoj istoriji izborila plasman u Ligu šampiona. Pre nego što je došao na klupu italijanskog velikana, predvodio je drugoligaša Speciju, kao i Đenovu. Na samom početku trenerske karijere bio je na klupi omladinske selekcije Pariz Sen Žermena. 

Kako na leto napušta stadion "Renato Dalari", Italijani prenose da bi mogao da preuzme klub u kojem igraju srpski reprezentativci Dušan Vlahović i Filip Kostić. Juve je krajem prošle nedelje otpustio Alegrija, dva dana nakon što je ekipa osvojila Kup Italije. Iskusni stručnjak se tada sukobio sa pojedinim članovima uprave kluba, ali i medijima, te "staru damu" u poslednje dve utakmice u sezone predvodi Paolo Montero.