23.05.2024.

23:50

Foto: EPA Images

Sport

Skandal trese Premijer ligu! Poznati fudbaler optužen za klađenje!

Nakon fudbalera Brentforda Ajvana Tonija (28) i veziste Njukasla Sandra Tonalija (24), zbog istog razloga pokrenut je postupak i protiv 26-godišnji reprezentativca Brazila.

Kako se navodi, igrač londonskog kluba je direktno uticao na progres utakmica tako što je namerno dobijao žute kartone. On je na taj način uticao na poslovanje kladionica.

"Lukas Paketa iz Vest Hema je optužen za nedolično ponašanje u vezi sa navodnim kršenjem pravila FA E5 i F3", saopštila je asocijacija Engleske. 

Paketa je u međuvremenu odlučio da se oglasi na društvenim mrežama

"Jako sam razočaran ovom odlukom. Poslednjih devet meseci sam sarađivao u istrazi i pružao sve informacije koje sam znao i imao. Odbacujem sve optužbe i boriću se do poslednjeg daha da operem ljagu sa svog imena. Zbot tekućeg procesa, više se neću oglašavati", napisao je Paketa na Instagramu.

Nekadašnji fudbaler Milana ima priliku da do trećeg juna da dokaže svoju nevinost, ili će u suprotnom biti optužen za ovo krivično delo.

Brazilac ima ugovor sa Vest Hemom do leta 2027. godine, pričalo se o mogućem transferu u Mančester siti za preko 85 miliona evra, ali posle ovih optužbi, teško je verovati da će se tako nešto dogoditi.