24.05.2024.

14:19

Foto: Reuters

Sport

Milan se oprostio od Piolija, na klupu stiže Portugalac!

Čelnici Milana zahvalili su se Stefanu Pioliju (58) na svemu što je uradio za klub, kojem je u sezoni 2021/22. doneo titulu posle više od decenije posta. Iako je iskusni strateg imao aktivan ugovor do leta 2025, ipak je sa rukovodstvom dogovorio prevremeni raskid saradnje.

On je "roso-nere" preuzeo u oktobru 2019. godine, a na 239 utakmica ostvario je učinak od 130 pobede, uz 57 remija i 52 poraza. Ostavio je ekipu na drugom mestu na tabeli Serije A, čime je izboren direktan plasman u Ligu šampiona.

Umesto njega kormilo će preuzeti Paulo Fonseka (51), koji je u trci pobedio ispred Marka van Bomela i Đulena Lopetegija.

Portugalac na "San Siro" dolazi iz Lila, gde je proveo poslednje dve godine, a radio je još u Pakoš Fereiri, Portu, Bragi, Šahtjoru i Romi. Najviše uspeha imao je u klubu iz Donjecka, sa kojim je osvojio tri titule prvaka Ukrajine, isto toliko trofeja Kupa i jedan Superkup.

Potpisaće Fonseka uskoro ugovor na tri godine, a plan uprave Milana je da sa njim na čelu napadne titulu u Kalču, ali i da se što dalje dogura u najjačem klupskom takmičenju.