24.05.2024.

14:43

Foto: Reuters

Sport

Laporta ipak nije održao reč! Barselona otpustila Ćavija

Pukla je ljubav, Ćavi Ernandez (44) neće više sedeti na klupi Barselone! Čuveni vezista, koji je kao igrač ostavio neizbrisiv trag na "Nou Kampu", gde je praktično proveo celu karijeri i osvojio 25 trofeja, otpušten je godinu dana pre zvaničnog isteka ugovora.

Katalonci su se oglasili zvaničnim saopštenjem, u kojem je potvrđeno da se rastaju sa nekada sjajni vezistom.

"Predsednik Barselone Đoan Laporta obavestio je Ćavija Ernandeza da neće nastaviti da vodi ekipu u sezoni 2024/25. Na sastanku su, pored prvog čoveka i trenera, prisustvovali svi rukovodioci kluba, potpredsednik Rafa Juste, direktor sporta Anderson Luis de Souza, Deko i Serhio Alegre. Želimo da se zahvalimo Ćaviju na njegovom radu u ulozi trenera, kao i na njegovoj neverovatnoj igračkoj karijeri koju je imao kao kapiten tima. Želimo mu puno uspega u budućnosti", navodi se u saopštenju.

Zanimljivo, ovaj šokantni rastanak dolazi samo tri nedelje nakon što je upravo Laporta sprečio španskog stručnjaka da se povuče sa mesta šefa stručnog štaba. Tada je dogovoreno da se nastavi saradnja, svi su bili nasmejani i vedri, a onda...

Nakon što je čuveni as pred utakmicu sa Almerijom prošle sedmice rekao da Barsa nema novca za skupa i zvučna pojačanja, niti da može da se ravnopravno takmiči sa klubovima poput Real Madrida i Pariz Sen Žermena, očigledno se sve promenilo, pa i raspoloženje.

Informer

Ćavi Ernandez

Ćaviju, koji je prošle sezone Kataloncima doneo titulu i Superkup, sada je uručen otkaz, a spekuliše se da će na njegovo mesto doći Hansi Flik (59), bivši kormilar Bajerna i selektor Nemačke.