25.05.2024.

08:07

Foto: Starsportphoto

Sport

Veliko priznanje za Srbina - Svilar najbolji golman Lige Evrope!

Sezona puna uspona i padova za Romu bliži se kraju. "Vučica" ja takmičarsku godinu započela sa Žozeom Murinjom na klupi, ali je Portugalac nakon slabih rezultata početkom 2024. godine - otpušten. Na čelu stručnog štaba nasledio ga je princ Rima - Danijele De Rosi, a svestan da će biti potrebno promeniti mnogo toga, legendarni Italijan odlučio je da napravi rokado na golu. 

Umesto iskusnog i, do tog momnenta nedodirljivog, Rui Patrisija, De Rosi je među stative stavio Mileta Svilara. Srpski golman odužio se na pravi način, a nagrada za sve dobre partije tokom prolećnog dela sezone stigla je danas. Momak rođen u Antverpenu proglašen je za najboljeg golmana Lige Evrope! 

Informer

 

Roma je u drugom po rangu UEFA takmičenju stigla do polufinala, a Svilar je u nizu dobrih rezultata imao veoma bitnu ulogu. Ipak, u polufinalu ni sjajni golman nije mogao da pomogne "vučici" protiv Bajer Leverkuzena, ali je velikana iz Rima u finalu osvetila Atalanta. 

Budući da je "boginja" iz Bergama došla do trofeja, četa Đanpjera Gasperinija ima najviše predstavnika u ekipi. U formaciji 3-4-3, poslednju liniju čine - Atalantin Berat Đimšiti, Romin Đanluka Mančini i Džonatan Ta, stub Leverkuzenove odbrane. 

U vezonom redu se nalaze Granit Džaka iz Leverkuzena i Teun Kopmajners iz Atalante, dok po bokovima deluju - Atalantin Mateo Ruđeri i Leverkuzenov Žeremi Frimpong. Ofanzivni deo tima čine - Florijan Virc, Ademola Lukman i Pjer-Emerik Aubamejang.