25.05.2024.

14:58

Foto: EPA Images

Sport

Bizarna vest iz Španije! Dve godine igrao sa staklom u stopalu!

Ovu informaciju iskusni stručnjak je podelio sa novinarima u petak na konferenciji za medije uoči meča poslednjeg kola Primere između Rajo Valjekana i Atletik Bilbaa.

- Injaki Vilijams je oborio rekord po broju odigranih mečeva u nizu, pritom je osvojio Kup kralja, a sve vreme je igrao sa parčetom stakla dužine oko dva centimetra u levom stopalu - rekao je Valverde i šokirao okupljene novinare.

Informer

 

Kako je iskusni stručnjak pojasnio, Vilijams je osećao nelagodu u levom stopalu pa je nakon finala Kupa kralja podvrgnut magnetnoj rezonanci. Kada su stigli rezultati, Valverde i klupski doktor nisu mogli da poveruju u ono što vide na snimku.

- Parče stakla bilo je odmah uz kost i tetivu. Lekar i ja smo počeli da se smejemo, jer nismo mogli da verujemo - pojasnio je nekadašnji trener Barselone.

Jedan od najboljih fudbalera Atletika prisetio se da je pre dve godine zgazio na slomljenu čašu i da se tom prilikom posekao. Klupski lekar je sanirao povredu, međutim parče stakla mu je ostalo usečeno u tom delu noge. Nedavno je podvrgnut hirurškom zahvatu i tom prilikom parče stakla je uspešno odstranjeno iz njegovog stopala.

Informer

 

Injaki Vilijams je rekorder Primere po broju odigranih mečeva u nizu - 251! Ovaj neverovatan niz prekinuo je u januaru 2023. kada je propustio nekoliko mečeva zbog povrede. Ove sezone odigrao je 39 mečeva u svim takmičenjima i postigao 14 golova. Bio je jedan od najzaslužnijih u osvajanju prvog trofeja za "ponos Baskije" nakon četiri decenije, kada je Atletik u finalu Kupa savladao Majorku.