25.05.2024.

17:23

Foto: profimedia

Sport

Rusi saglasni: Stankoviću je lako bilo u Srbiji i Mađarskoj

Srpski stručnjak radio je u Crvenoj zvezd, gde je osvojio dve titule, zatim u Sampdoriji, gde se borio za opstanak, a onda u Ferencvarošu, gde je bio šampion. Prema rečima Aleničeva, to mu i nije neka preporuka, jer i u Srbiji i u Mađarskoj odabrao je klubove sa kojima nije bilo teško osvojiti titulu. U Spartaku neće biti tako jednostavno. 

Informer

 

- Stanković je velika ličnost u fudbalu, posebno kao igrač. Proveo je 16 sezona u Laciju i Interu. Osvojio je sve što se može osvojiti, nema potrebe diskutovati o tome. Kao igrač, Stanković zaslužuje veliko poštovanje, ali o njemu kao treneru ne mogu ništa da kažem. Osvajao je trofeje sa Ferencvarošem i Crvenom zvezdom, ali mislim da u ovim zemljama možete osvojiti šampionat bez mnogo truda. Za Stankovića je u Mađarskoj i Srbiji bilo prilično lako. Teško je reći kako će se stvari odvijati u Spartaku. Ne bih da predviđam, samo želim da ga gledam. I nadam se da će završiti ugovor, jer navijači su već umorni od ostavki - rekao je Aleničev za "Čempionat". 

Prema njegovim rečima, očekivano je bilo da trener bude sa Balkana, jer Balkanci prolaze u Rusiji. 

Informer

 

- Rekao sam jednom svojim prijateljima da će Spartak uzeti trenera iz Portugala ili Španije, ali sam istovremeno rekao da bi mogli da se opklade i na trenera sa Balkana. Ivić i Jokanović su već radili u Rusiji, Ilić je došao u Nižnji. Sportski direktor Spartaka je Portugalac Amaral. Mogao je da se kladi na Portugalca ili Španca, ali je izbor pao na Dejana Stankovića - zaključio je Aleničev. 

Sično razmišlja i Gerkus, koji ističe da je iznenađen izborom trenera. 

- Sve je urađeno vrlo pažljivo, vrlo sam iznenađen. Ovo je vrlo zanimljivo rešenje. Pre Spartaka, Stanković je radio u slabijim ligama, videćemo kako će sve funkcionisati - poručio je Gerkus za Metaratings.