25.05.2024.

19:32

Foto: EPA Images

Sport

Bajern rešio pitanje trenera! Belgijancu ugovor do 2027. godine

Spekulisalo se o povratku Hansija Flika i Julijana Nagelsmana u Minhen, pokušali su da privole Ćabija Alonsa, potom i Ralfa Rangnika, Olivera Glaznera i Rodžera Šmita, a na kraju su se Bavarci odlučili za bivšeg kapitena Mančester sitija.

Čuveni Belgijanac, koji je prethodne dve sezone vodio engleski Barnli, a pre toga isto toliko Anderleht, uskoro će i zvanično postati novi šef stručnog štaba Bajerna, koji se rastao sa Tomasom Tuhelom nakon gubitka svih trofeja ove sezone.

Klub sa "Alijanc arene" pristao je da doskorašnjem premijerligašu plati obeštećenje od 12 miliona evra, pa će nekada sjajni defanzivac u narednim danima biti i promovisan. Obelodanjeno je i da će potpisati ugovor do leta 2027. godine.

Iako su mnogi sumnjičavi prema Kompaniju, pošto je njegov doskorašnji tim ispao u Čempionšip, menadžer "građana", Pep Gvardiola uveren je da će on napraviti fenomenalnu karijeru.

- Nije bitno to što je ispao sa Barnlijem, Kompani će biti trener Mančester sitija u budućnosti, zapamtite moje reči. To će se dogoditi, sigurno. Zvaćete me kada se to bude desilo. Imam visoko mišljenje o njegovom radu, njemu kao osobi, ličnosti, poznavanju igre, načinu na koji se nosi sa medijima... Bio bih srećan da ga vidim u Bajernu - rekao je Španac.