26.05.2024.

09:00

Foto: reuters

Sport

Skandalozne scene! Fudbaleri napali sudiju, Stefani jedva izvukla živu glavu (FOTO)

Pobeda Panatinaikosa nad Arisom u finalu grčkog Kupa (1:0) protekla je u senci skandaloznih scena. Policija je na kraju meča morala da interveniše i zaštiti sudiju iz Francuske Stefani Frapar, koja se našla na udaru igrača i predstavnika Arisa.

Nju su iz solunskog kluba optužili za krađu. Ona je pokazala tri crvena kartona, od toga dva igračima Arisa. U 51. minutu isključila je fudbalera Panatinaikosa Kocirasa. U 65. je u svlačionicu poslala  Daridu zbog grubog prekršaja, dala mu je drugi žuti karton, a samo šest minuta kasnije poslala je van terena i Žulesa, pošto mu je pokazala direktan crveni karton nakon oštrog nasrtaja na igrača Panatinaikosa. U finišu je nastao totalni haos, fudbaleri su se Stefani unosili u ulice, a sudiju je po terenu jurio čak i prvi čovek Arisa Teodoros Karipidis, pa je policija morala da je izvede sa terena zbog njene sigurnosti.

Informer

Zbog brojnih prekida meč je produžen skoro deset minuta, a onda je tokom nadoknade atinski tim došao do gola i trijumfa u Kupu.  Strelac je bio Jorgos Vajanidis. 

Frapar je početkom januara peti put zaredom proglašena za najboljeg ženskog sudiju od strane Međunarodne federacije za istoriju i statistiku fudbala (FIHFS). Ona je bila i prva žena koja je sudila u završnoj fazi Svetskog prvenstva za muškarce, krajem 2022. u Kataru, ali nije izabrana na spisak sudija koji će deliti pravdu na Evropskom prvenstvu 2024.

U Grčkoj je imenovanje stranih sudija postala praksa za utakmice visokog rizika. Videćemo ko će se usuditi na stane na centar nakon nemilih scena.