26.05.2024.

10:55

Foto: Starsportphoto©

Sport

Trajković rekao da se neće vraćati u mulj, pa se predomislio! Seda na klupu Novog Pazara

Trajković je sa ovim superligašem potpisao jednogodišnji ugovor, pa će na klupi ekipe kraj Jošanice zameniti doskorašnjeg trenera Slavka Matića (47).

Čelnici kluba doveli su Matića kada je klub bio u velikoj takmičarskoj krizi, pa su nakon skora od četiri pobede, pet poraza i jednim remijem, odlučili da mu uruče otkaz.

"Po isteku ugovora sa dosadašnjim šefom stručnog štaba, Slavkom Matićem, upravni odbor kluba je odlučio da neće doći do produžetka ugovora. Slavko je preuzeo naš klub koji je zaista bio u teškoj takmičarskoj krizi i veoma korektno priveo sezonu kraju. Zahvaljujemo se na dosadašnjem radu i želimo mu sve najbolje u daljoj trenerskoj karijeri. Ovih dana očekujemo zvanično predstavljanje Nikole Trajkovića, gde ćemo prezentovati kompletan stručni kadar i ambicije za narednu sezonu. Sigurni smo da će Nikola, sa svojim znanjem, iskustvom i posvećenošću, doprineti daljem uspehu našeg kluba. Dobrodošao, Nikola", piše u saopštenju kluba.

Informer

Nikola Trajković

Trajković je ove sezone u dva navrata predvodio niški Radnički, a ranije je bio član stručnog štaba švedskog Malmea. Podsetimo, on je privukao veliku pažnju medija kada je nakon poraza od Železničara u Pančevu ishitreno izjavio početkom marta da zauvek napušta srpski fudbal.  

- Odlazim iz srpskog fudbala, zauvek! Znam da mi je vruća glava, ali ovo je odluka na koju niko više ne može da utiče. Nikada se više neću vratiti u ovaj mulj koji kreira ovakva sudijska organizacija. Makar radio sa kadetima u Norveškoj ili Švedskoj, ili bilo gde na svetu. Pritom, nikome ne dam pravo da moju zemlju voli više od mene. Vratio sam se ovde, ne viđam sopstveno dete, da bih radio pošteno, ali ne želim više da gubim zdravlje - izjavio je tada Trajković.