26.05.2024.

15:22

Foto: EPAIMAGES

Sport

Mbape emotivan na odlasku: Ono što sam imao ovde, neću moći nigde da nađem

Ekipa sa "Parka prinčeva" u subotu je osvojila Kup Francuske, pošto je u finalu savladala Olimpik iz Liona rezultatom 2:1. Kako su tamošnji mediji ranije najavljivali, vrhunski golgeter nakon ove utakmice stavlja tačku na svoj boravak u Parizu i seli se u prestonicu Španije u ekipu Real Madrida.

Mbape je odigrao ceo meč protiv Liona, ali ovoga puta nije uspeo da se upiše u strelce. Na konferenciji nakon utakmice mediji su ga pitali za kratak komentar o njegovom odlasku, a iskusni napadač imao je jasan odgovor.

- Veoma sam srećan što sam sa trofejom završio ugovor sa Pari Sen Žermenom. Ono što sam imao ovde neću nigde da nadjem, ali ću imati druge stvari i znam da će one biti fantastične - izjavio je Mbape.

Informer

Kilijan Mbape

Kilijan je u ekipi Luisa Enrikea odigrao 308 mečeva u svim takmičenjima i postigao 256 golova. U redove francuskog giganta stigao je prvo kao pozajmljen igrač iz Monaka u sezoni 2017/18, da bi godinu dana nakon toga potpisao profesionalni ugovor sa Parižanima. Zapisao je ime duboko u istoriju ovog kluba, pa je sigurno da će biti velika motivacija onima koji se ubuduće nađu na njegovom mestu.

- Ponosan sam na svoj boravak u Parizu. Pokušao sam da promenim mentalitet, da nateram mnoge da dodju u PSŽ. Nadam se da sam ih naterao da sanjaju trofej Lige šampiona. Želim im da nastave da istrajavaju ka tom cilju - istakao je Mbape.

Mbape je nedavno odbio poziv selektora olimpijske reprezentacije "trikolora" Tijerija Anrija. Najavljeno je da bi mogao da pomogne nacionalnom timu na Olimpijskim igrama u Parizu, ali je Mbape ipak odlučio da odustane, i tako razočarao navijače. Naravno, gledaćemo ga na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.