27.05.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto©

Sport

Na današnji dan: "Plavi" odoleli Urugvajcima na "Marakani! (VIDEO)

Brojimo sitno do početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj i prvog duela reprezentacije Srbije! "Orlove" na startu kontinentalne smotre očekuje pakleno težak posao budući da će prvi rival četi Dragana Stojkovića Piksija biti - Engleska. Jasno je da "albioni" imaju ulogu velikog favorita, ali je sigurno da se niko u taboru Srbije neće predati bez borbe. 

Bila je Srbija mnogo puta u prošlosti "prežaljena" i pre nego što je izašla na teren, ali je uspevala da režila čudo. Nešto nalik tome desilo se na današnji dan - 27. maja 2006. godine kada je reprezentacija Srbije i Crne Gore na "Marakani" odolela naletima moćnog Urugvaja. 

Selektor "plavih" - Ilija Petković, želeo je da proveri snagu naše reprezentacije uoči odlaska na Svetsko prvenstvo 2006. godine. Duel na "Marakani" uverio ga je da Srbija i Crna Gora imaju kvalitet, ali to, nažalost, nešto kasnije nisu pokazali na Mundijalu u Nemačkoj. 

Naša reprezentacija povela je u ranoj fazi utakmice golom Dejana Stankovića sa distance, ali je remi Urugvajcima uspeo da obezbedi štoper Dijego Godin za konačnih 1:1 na "Marakani". 

SRBIJA I CRNA GORA: Jevrić - Krstajić, Dragutinović, Gavrančić - Koroman, Stanković, Duljaj, Nađ, Đorđević - Milošević, Kežman. 

URUGVAJ: Karini - Skoti, Valdez, Godin - Pereira, Puso, Estojanof, Đomaci, Lopez - Abreu, Vargas. 

Nažalost, "plavi" se na Svetskom prvenstvu nisu proslavili budući da su zabeležili tri poraza. U prvom kolu je od nas bolja bila Holandija sa 1:0, usledio je debakl protiv Argentinaca - 6:0, dok je u poslednjem kolu skalp protiv Srbije i Crne Gore upisala i Obala Slonovače.