26.05.2024.

20:11

Foto: Reuters

Sport

Najskuplji meč pripao "svecima"! Sautempton se vratio u elitu, Lids izvisio! (VIDEO)

"Sveci" su u pobedili Lids sa 1:0 u finalu baraža Čempionšipa. Jedini gol vredan povratka u najjače englesko takmičenje pred više od 80.000 navijača na "Vembliju" postigao je Adam Armstrong u 24. minutu meča. 

Informer

 

Ekipa Rasela Martina tako se pridružila Lesteru i Ipsviču, koji su još ranije izborili plasman u Premijer ligu. S druge strane, Lids koji je takođe prošle sezone ispao iz elite, ovo je bilo četvrto finale plej-ofa, ali i četvrti poraz, pošto su prethodno bez mesta u Premijer ligi ostajali u sezonama 1986/87, 2005/06 i 2007/08.

Duel na "Vembliju", koji važi kao "najskuplji" jer pobednik pored karte za Premijer ligu dobija i blizu 200 miliona evra, nije bio previše zanimljiv i sadržajan.

Informer

 

"Paunovi" su bili blagi favoriti u ovom duelu, i to su pokazali u uvodnim minutima, kada su imali inicijativu i stvorili neku šansu. Ipak, ekipa sa "Sent Merisa" je prvu i najbolju šansu pretvorila u pogodak. Igrao se 24. minut, kada je Armstrong pobegao odbrani i istrčao pred golmana Lidsa, a potom iskosa šutirao i pogodio dalji ugao za slavlje gostujućih navijača. 

Posle pogotka napadača "svetaca" meč je postao uspavanka. Sautempton se branio, dok su "paunovi" bezuspešno pokušavali da probiju odbranu gostiju, pa je rezultat do isteka 90. minuta ostao nepromenjen.