Autor: Informer.rs

27.05.2024.

07:12

Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Sport

Drama u Danskoj! Brondbi se spremao za proslavu titule, kad ono Midtjiland šampion! (VIDEO)

Brondbi je u poslednje 32. kolo ušao kao lider sa 62 boda, koliko je imao i Midtjiland. Ekipi iz Kopenhagena je za titulu bila potrebna pobeda i sve je bilo spremno za proslavu.

Očekivali su brojni navijači poznatog kluba da će pobediti Orhus na svom terenu, ali bila je to prava noćna mora.

Brondbi je poveo u 17. minutu golom Lauritsena, ali isti igrač u 41. minutu postiže autogol za 1:1. U 59. minutu šok za domaće, kada Bek pogađa za 1:2, ali u 64. minutu Sebulonsen donosi 2:2 i ponovo je sve bilo u rukama domaćina.

Krenuli su po pobedu, otvorili se, ali kažnjava to Mortensen u 78. minutu za 3:2 i pobedu Orhusa, koja je omogućila Midtjilandu da bude šampion.

Midtjiland je odigrao kod kuće 3:3 sa Silkeborgom i na kraju završio samo bod ispred Brondbija. Strepeli su navijači Midtjilanda, jer su gosti vodili sa 2:0 na poluvremenu.

Nestvaran preokret u nastavku, golovima Frankulina, Simsira i Brinhildsena u razmaku od samo šest minuta došli su do pobede i velikog slavlja, pošto Brondbi nije uspeo da izvuče ni bod.

Midtjiland će igrati u pretkolu Lige šampiona, Brondbi se plasirao u Ligu konferencija, a u Evropi će igrati i trećeplasirani Kopenhagen.