26.05.2024.

21:12

Foto: profimedia

Sport

Tadić dao gol, ali ostao bez titule! Galata šampion Turske (VIDEO)

Naime, Fener je uoči poslednjeg kola imao tri boda manje od vodećeg Galatasaraja, ali i bolju gol razliku, pa se nadao čudu i kiksu gradskog rivala. 

Žuto-plavi su rutinski odradili posao i na svom terenu demolirali "fenjeraša", a Tadić je postigao treći pogodak u 35. minutu, kada je posle dodavanja Durusuna pogodio sa nekih desetak metara. Takođe, on je asistirao kod četrtog pogotka kada je precizan bio Osaji-Samjuel. Pored njih dvojice strelci za Fener bili su i Edin Džeko iz penala u osmom minutu, Szimanski u 15, Durusun 76. i King u 78. minutu.  

Kapiten reprezentacije Srbije to je bio 10 pogodak u dresu Fenera, kao i 14 asistencija u sezoni. Istanbulski klub tako se nadao dobrim vestima iz Konje, ali to se nije desilo jer je Galata rutinski savladala domaćine sa 3:1.

Informer

Dušan Tadić protiv Istanbulspora

"Lavovim" je i bod bio dovoljan da odbrani titulu prvaka države, ali oni nisu ništa hteli da prepuste slučaju već su golovima dvostrukog strelca Maura Ikardija u 29. i 51. i Berkana Kutlua u 53. minutu vodili sa 3:0 i rešili sve dileme. Ekipa iz Konje je pogotkom Luka Pripa u 78. minutu samo smanjili rezultat.

Galatasaraj je tako prvenstvo završila sa čak 102 osvojena boda, dok je Fenerbahče uzeo 99.