27.05.2024.

19:13

Foto: EPAIMAGES

Sport

Romano tvrdi - Čelsi ima novog trenera!

Iznenađujuću odluku pre desetak dana doneli su čelnici Čelsija kada su rešili da uruče otkaz Mauriciju Poketinu. Argentinac je na klupi "plavaca" proveo samo jednu sezonu, a iako je bilo uspona i padova, velikan sa "Stamford Bridža" vratio se u evropska takmičenja. 

Uspeo je Poketino da lansira Kola Palmera, od njega učini najboljeg fudbalera u Premijer ligi, ali ništa od toga nije bilo dovoljno da zadrži posao u Čelsiju. Kako je klub saopštio - plan je da na klupi "plavaca" u narednom periodu sedi mlađi trener, spreman da raste zajedno sa velikim brojem talentovanih igrača. 

Mnogo imena dovođeno je u vezu sa Čelsijem, šuškalo se da bi put "Stamford Bridža" zajedno sa svojim saradnicima iz Brajtona mogao i Roberto De Zerbi, no, od tog posla neće biti ništa. Kako javlja transfer specijalista - Fabricio Romano, novi trener Čelsija biće Enco Mareska! 

Španski trener je minulu sezonu proveo na klupi Lestera i "lisice" ekspresno vratio u Premijer ligu. Mareska je odmah nakon završetka takmičenja u Čempionšipu dobio ponudu od Čelsija i pristao da se preseli u London. Navodno, na "Stamford Bridžu" ga čeka ugovor na dve godine, a ostalo je samo da se dva kluba dogovore oko visine obeštećenja. 

Informer

 

Enco Mareska je trenerski zanat "pekao" pored Pepa Gvardiole kom je bio asistent u Mančester sitiju. Predvodio je omladinski tim "građana", a potom započeo samostalni put na klupi Parme. Ipak, u Italiji se nije dugo zadržao pošto je nakon serije loših rezultata dobio otkaz i vratio se u Gvardiolin stručni štab.
 
Tako je bilo sve do do leta 2023. godine kada je nakon ispadanja iz Premijer lige Lester pozvao Maresku da preuzme klub. Na stadionu "King Pauer" ostavio je sjajan utisak, "lisice" su se ekspresno vratile u elitu, a čelnike Čelsija posebno je oduševio atraktivan i napadački fudbal koji Mareska gaji. 

Iza njega je i bogata igračka karijera budući da je nastupao ua Milan, Vest Brom, Juventus, Fiorentinu, Sevilju, Olimpijakos...