28.05.2024.

11:32

Foto: Starsportphoto

Sport

Golman Partizana reagovao na Piksijev spisak za EP! Ponovila se 2018. godina

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković (59), odlučio je da ipak precrta Aleksandra Jovanovića (31), koji je bio na širem spisku, ali nije prošao poslednji filter.

Iskusni čuvar mreže je, bez dileme, u minulih godinu dana bio najbolji pojedinac crno-belih, za koje je odigrao 40 mečeva. Blistao je rođeni Nišlija, kako na večitim derbijima, tako u Evropi, ali i na onim "manjim" utakmicama u domaćem prvenstvu. Bezbroj puta je spašavao svoj tim, često se nalazio i u najboljim timovima kola u Superligi, ali...

Piksi je presekao i danas saopštio da je prednost ipak dao Vanji Milinković Saviću (Torino), Predragu Rajkoviću (Majorka) i Đorđu Petroviću (Čelsi). Ovi momci su i na prethodnim okupljanjima bili standardni članovi državnog tima, ali utisak kompletne sportske javnosti je da je za Jovanovića moralo da se nađe mesta.

Jedan od zamenika kapitena Partizana oglasio se na društvenim mrežama i nije krio da je razočaran. Pogotovo zbog činjenice da mu se istorija ponavlja, jer je bio prekobrojan i na spisku za Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Informer

Aleksandar Jovanović

U tom kvalifikacionom ciklusu je konstantno dobijao poziv tadašnjeg selektora Slavoljuba Muslina, jer je imao sjajnu sezonu u niškom Radničkom. Međutim, kada je na klupu seo Mladen Krstajić, sve se promenilo.

"Back to back: 2018. pred Svetsko, širi spisak, precrtan. 2024. pred Evropsko, širi spisak, precrtan", napisao je Jovanović na svom Instagram profilu, uz fotografije oba konačna spiska.

Informer