28.05.2024.

14:19

Foto: Starsportphoto

Sport

Šanse Srbije protiv Engleske: Evo šta kaže veštačka inteligencija

Izabranici Gereta Sautgejta počeće takmičenje u Nemačkoj u grupi protiv Srbije 16. juna u Gelzenkirhenu, nakon čega im slede mečevi sa Danskom i Slovenijom. Slove za favorite, ne samo za prolaz u nokaut fazu, nego i da osvoje Evropsko prvenstvo.

Informer

 

Možda su nesigurni, a možda samo radoznali, ali nisu mogli da izdrže i pitali su veštačku inteligenciju kako će proći protiv ekipe Dragana Stojkovića Piksija. Malo im je bila jedna, nego su konsultovali tri poznata programa: "Gemini", "ChatGPT" i "Copilot". 

Uz konkretno postavljeno pitanje koji će biti rezultat, rečeno je i da se uzmu u obzir sastavi, zatim, forma igrača, računajući od februara ove godine, kao i međusobni susreti Engleske i Srbije. Sve je to lepo program obradio i izbacio je rezultate. U svakom od tri slučaja, Engleska je proglašena pobednikom. Razlikuje se samo broj golova:

Gemini: Engleska - Srbija 1:0

ChatGPT: Engleska - Srbija 2:1

Copilot: Engleska - Srbija 3:1

Osim rezultata, jedan od programa je upozorio da Englezima najveća opasnost preti od Aleksandra Mitrovića, jer je napadač u najboljoj formi. Srbin je od odlaska u Arabiju na 42 utakmice u svim takmičenjima dao 39 golova. 

Informer

Osim Srbije, Englezi su po istom principu tražili rezultate i za mečeve protiv Danske i Slovenije. I tu imaju čime da budu zadovoljni i da se nadaju da veštačka inteligencija ne greši.

Gemini: Engleska - Danska 2:1

ChatGPT: Engleska - Danska 1:1

Copilot: Engleska - Danska 2:1

Sa Slovenijom će im izgleda biti najlakše. 

Gemini: Engleska - Slovenija 3:0

ChatGPT: Engleska - Slovenija 2:0

Copilot: Engleska - Slovenija 2:0

Srbi, naravno, imaju pravo da veruju da program greši i da će Mitar, Tadić, Vlahović i ekipa uspeti da zaustave Harija Kejna i njegove saigrače.