28.05.2024.

16:46

Foto: fss.rs

Sport

Kadeti Srbije spremni za četvrtfinale EP! Srce na teren protiv Austrije

"Orlići" su na Kipru napravili sjajan rezultat, pošto su u grupnoj fazi savladali Ukrajinu i domaćina, a izgubili su, nakon drame i preokreta, od Češke, u meču koji za nas nije imao preveliki rezultatski značaj.

Kao drugoplasirani su naši talentovani momci prošli u nokaut fazu, ali ću sada dolazi ono pravo. Četvrtfinale, odnosno meč u kojem nema popravnog.

Selektor Jovan Damjanović (41) veruje da će njegovi izabranici opravdati očekivanja.

- Raduje me što smo protiv Čeha uspeli da odmorimo neke igrače, ali i da pojedince sačuvamo od kartona. Napravili smo balans, tako da svi budu podjednako opterećeni, pa potpuno spremni čekamo sutrašnji duel. Ima prostora za napredak u pojedinim segmentima, posebno u završnici. Možemo da budemo samo još bolji, a tempiramo formu tako da naš najbolji meč bude baš ovaj protiv Austrije - rekao je Damjanović.

Informer

Selektor Jovan Damjanović

Mladi stručnjak je dobro analizirao protivnika, ali ne krije ni vrline našeg tima.

- Siguran sam da su momci svesni da ne smeju da imaju velike padove u igri, ukoliko žele da prođemo dalje. Austrija je ozbiljna selekcija, ima izvanrednu defanzivu, dobro su organizovani, čvrsti, dosledni u svemu što rade, što potvrđuje i podatak da u grupnoj fazi nisu primili nijedan gol. Postigli su nekoliko golova iz prekida, čak i iz auta imaju uigrane akcije, ali su brzi i u tranziciji. Mi imamo kvalitetan roster, ali i zajedništvo i veru, koji su nas i doveli do ovoga. Trudićemo se da budemo najbolji kada je to najpotrebnije - naglasio je selektor.

Informer

Kadetska reprezentacija Srbije

Slično razmišlja i uzdanica "orlića", sjajni napadač Mihajlo Cvetković (17).

- Radili smo naporno da dođemo do pozicije da se borimo za polufinale Evropskog prvenstva. Verujemo jedni u druge, to je naša najveća snaga. Svesni smo da neće biti lako, kao što nije bilo ni do sada, ali ono što mogu da obećam jeste da ćemo ostaviti srce na terenu i da ćemo dati sve od sebe da pobedimo. Imamo dobru atmosferu u svlačionici, želimo to da prenesemo na teren i izborimo plasman u polufinale - poručio je Cvetković.