29.05.2024.

10:38

Foto: Reuters

Sport

Barsa dobila novog trenera! Nemac nasledio Ćavija

Iskusni stručnjak bio je prvi pik predsednika Barse, Đoana Laporte, za naslednika Ćavija Ernandeza (44), sa kojim je saradnja nedavno prekinuta.

Sada su u javnost isplivali i detalji, pa je obelodanjeno da će bivši kormilar "pancera" sa španskim velikanom potpisati ugovor do juna 2026. godine. On je tako postao tek treći nemački trener na klupi giganta sa "Nou Kampa", a prvi posle 41 godine i Uda Lateka.

Prema informacijama eksperta za transfere, Fabricija Romana, zvanična promocija trebala bi da se održi u narednih nekoliko dana. Poznat je i sastav stručnog štaba, a već su održani i sastanci povodom predstojećeg prelaznog roka.

Flik je najviše uspeha imao na "Alijanc areni", pošto je sa Bajernom osvojio "triplu krunu" 2020. godine, kada je podigao trofeje u Ligi šampiona, Bundesligi i Kupu Nemačke.

Pre Bavaraca je sedeo na klupi Viktorije Bamental i Hofenhajma, dok je kao selektor državnog tima podbacio, pošto su njegovi izabranici eliminisani već u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru. Ovo će mu biti prvi put u karijeri da radi van granica svoje zemlje.