29.05.2024.

15:05

Foto: Instagram/Fredi Guarin

Sport

Alkohol ga uništio! Agonija bivšeg Dekijevog saigrača, pretukao roditelje, deca ga napustila...

Guarin je devet godina igrao za kolumbijsku reprezentaciju, milanski Inter, Porto, Sent Etjen, Boku, Vasko de Gamu, Milonarios... Ali, problem sa alkoholom mu je uništio život. Izgubio je kontakt sa porodicom, roditeljima, suprugom i decom zbog problema sa pićem. Danas se, nakon što je pokucao na vrata pakla, kako je rekao, oporavlja od bolesti. 

- Ja sam alkoholičar 100 odsto, priznajem, zavisnik sam koji se oporavlja. Alkohol je uvek bio okidač za sve loše što sam radio. Ali, ja se lečim, to je ono što me motiviše. To sam uradio da bih opet zaradio poverenje moje dece i porodice.  Nisam mogao da nastavim sa takvim načinom života, morao sam da potražim pomoć. Mogu da kažem da je ovo poslednji put da patim. Već sam pokucao na vrata pakla i video da tamo nije baš najbolje - rekao je Guarin kroz suze. 

Kaže da je 20 godina posvetio fudbalu i da ne zna ništa drugo da radi, bio je bespomoćan i donosio je odluke koje nisu bili dobre. Pre tri godine je uhapšen jer je pretukao roditelje. Sad kaže da je pred njim utakmica života.

- Zalutao sam. Napravio sam zbog alkohola mnogo grešaka i povredio mnogo ljudi. Pre tri godine sam pao najniže. Izgubio sam dostojanstvo, poverenje najbližih ljudi, ono najvažnije  i najvrednije što imam, a to su moja deca. Došao sam do tačke kada više nisam mogao tako. Morao sam da potražim pomoć, što sam i pokušao nekoliko puta.

Guarin je sad u penziji. Bivši kolumbijski reprezentativac napustio je Vasko 2020, a fudbal 2021. godine nakon odlaska iz Milonariosa. Pre dve godine je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj plače uz komentar da je pun poroka i greha, tada je dotakao dno.

Informer