29.05.2024.

15:24

Foto: Al-Fayha.com

Sport

Oprostio se! Stojke završio sa Saudijskom Arabijom!

Epizoda Vladimira Stojkovića (40) u Saudijskoj Arabiji se završila. Iskusni čuvar mreže se na svom Instagram profilu oprostio od svog dosadašnjeg kluba iz predgrađa Rijada, a zvanično će od 30. juna postati slobodan na fudbalskom tržištu.

Popularni Stojke je leta 2021. iz Partizana otišao na Bliski istok, na poziv bivšeg trenera crno-belih Vuka Rašovića (51). Njih dvojica su imali odličnu saradnju u Al Fejhi, za koju je naš nekadašnji reprezentativac upisao ukupno 98 nastupa, a 32 puta uspeo je da ostane nesavladan.

Informer

Stojke na aerodromu u Rijadu

Oborio je čak i rekord tamošnje Premijer lige, po broju utakmica bez primljenog gola kod kuće (devet), a bio je i među najzaslužnijima za osvajanje Kupa Kralja 2022, što je prvi i jedini trofej u klupskoj istoriji.

- Svi znamo ko je i šta je Stojke. Sarađujemo tri godine, standardan je, stabilan, donosi nam neophodnu sigurnost. Sve pohvale na njegov račun. Prvo za ponašanje, a onda i za profesionalizam, jer je meni kao treneru jako bitno da to pokazuje kako na terenu, tako i u svlačionici. Napravio je velike stvari ovde, u zrelim igračkim godinama brani odlično, konstantan je i pravi lider tima - pričao je nedavno Vuk Rašović za Informer.

Stojković je ponikao u Crvenoj zvezdi, u koju se vratio u sezoni 2005/06, a branio je još i za Leotar, Zemun, Nant, Vitese, lisabonski Sporting, Hetafe i Vigan, pre nego što je 2010. šokirao sportsku javnost i potpisao za Partizan.

Informer

Vladimir Stojković u dresu Al Fejhe

Nakon tri i po sezone provedene u Humskoj, prešao je u grčki Ergotelis, potom je bio član Makabija iz Haife i Notingem foresta, a onda je usledio povratak u crno-beli tabor, gde je ostao pet sezona i nosio kapitensku traku.

Rođeni Lozničanin je za reprezentaciju Srbije odigrao 84 meča, a bio je deo državnog tima na Svetskim prvenstvima u Nemačkoj 2006, Južnoj Africi 2010. i Rusiji 2018.