29.05.2024.

16:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Vojvodina otkupila bivšeg igrača Zvezde za 800.000€

Mladi vezista apsolutno je opravdao poverenje čelnika novosadskog kluba, stručnog štaba i navijača u minulih pola godine, pošto je u prolećnom delu sezone odigrao 20 utakmica, dao četiri gola i upisao dve asistencije.

Bio je jedna od glavnih uzdanica trenera Zorana Bandovića, a posebno se pamti Njegošev pogodak početkom maja, u poslednjim sekundama meča protiv Partizana u Humskoj, za pobedu od 3:2.

Zbog svega navedenog je rukovodstvo "stare dame" i zvanično aktiviralo klauzulu za otkup njegovog ugovora od španske Granade, iz koje je stigao u januaru ove godine. Spekuliše se da je reč o cifri od 800.000 evra.

"Dobre partije, golovi i uloga lidera u veznom redu, te obostrano zadovoljstvo za nastavak saradnje, uticale su na to da Vojvodina aktivira klauzulu i otkupi Petrovića od kluba iz Andaluzije, pa je on sada i zvanično naš član", navodi se u saopštenju kluba sa "Karađorđa".

Informer

Njegoš Petrović na meču protiv Partizana u Humskoj

Podsetimo, momak rodom iz Krupnja je prošao omladinsku školu Rada, a bio je član i svih naših mlađih reprezentativne selekcija.

Od 2019. do 2021. godine nosio je dres Crvene zvezde, za koju je upisao 87 nastupa, uz tri pogotka. Na "Marakani" je osvojio tri titule i dva trofeja Kupa Srbije, a za 1,5 miliona evra prodat je Granadi, za koju je odigrao 53 meča.