30.05.2024.

06:40

Foto: reuters

Sport

Jedan od najboljih italijanskih fudbalera u 21. veku završio karijeru! (VIDEO)

Legendarni štoper, koji je sa Italijom bio šampion Evrope 2021. godine, odlučio je da "okači kopačke o klin" i zaokruži fantastičnu karijeru, u kojoj, ipak, nije uspeo da se domogne titule klupskog prvaka Evrope.

Sjajni fudbaler dugo godina bio je stub odbrane reprezentacije Italije i Juventusa, a poslednji klub za koji je igrao bio je Fenerbahče, gde je bio saigrač sa Dušanom Tadićem. Ostaće upamćen kao jedan od retkih igrača koji je tokom karijere nosio dresove Intera, Juventusa i Milana, mada za prvi tim "neroazura" nikad nije ni igrao.

Informer

Karijeru je počeo Viterbezeu, kao klinac je otišao u Inter, a onda je proveo na pozajmicama u Trevizu i Pizi dve sezone. Prešao je u Đenovu, gde takođe nije imao značajnu ulogu, a onda u Bari, odakle kreće uspon njegove karijere. Posle samo godinu dana u tom klubu, 2010. prelazi u Juventus gde postaje jedan od najboljih defanzivaca u Evropi.

Proveo je sedam godina u dresu "stare dame", igrao dva finala Lige šampiona i oba izgubio, a onda je na iznenađenje mnogih prešao u redove ljutog rivala Milana. Taj potez nije se ispostavio kao dobar, pošto se nakon samo jedne godine vratio u Juve gde je proveo još pet godina. U sezoni na izmaku počeo je u Union Berlinu, a onda prešao u Fenerbahče, gde na kraju nije uspeo da se okiti titulom prvaka Turske.

Kako smo već naveli, najveći uspeh ostvario je sa Italijom kada je postao šampion Evrope 2021. godine, a osim toga, osvojio je osam titula prvaka Italije sa Juventusom, četiri Kupa sa tim klubom, kao i pet trofeja Superkupa.