29.05.2024.

23:12

Foto: Reuters

Sport

Prekobrojan! Srbin napušta Sevilju godinu dana pre isteka ugovora

Andalužani su ove sezone razočarali i na 14. mestu završili sezonu u Primeri, pa su posle završetka sezone za zaborav krenuli u rekonstrukciju tima. Među prvima je ceh platio trener Kike Flores, a kako pišu tamošnji mediji, pred izlaznim vratima stadiona "Ramon Sančez Pishuan" je i bivši čuvar mreže "orlova". Andalužani nisu zadovoljni učinkom Dmitrovića pre svega u prvom delu sezone, pa su odlučili da ga puste i godinu dana ranije pre isteka ugovora. 

Marko je u drugom delu sezone pao u drugi plan trenera, tačnije veću minutažu dobio je Erjan Niland, koji je postao prvi golman španske ekipe. 

Pominje se da je uprava Sevilje voljna da pusti Srbina za milion evra, a navodno je za njega je veoma zainteresovana Valensija. To znači da bi Dmitrović mogao da ostane na Pirinejskom ostvru i i dalje igra u Primeri, s tim da bi mu adresa bila "Mestalja". 

Dmitrović je ove sezone branio na 19 utakmica za Sevilju, a primio je čak 34 gola, dok je na samo tri meča uspeo da sačuva mrežu. Srpski golman je 2021. godine stigao u redove Andalužana, posle čettiri odlične sezone u Eibaru.