29.05.2024.

23:42

Foto: Tanjug/AP

Sport

El Kabi brži od penala! Trofej Olimpijakosu, Fiorentina ponovo izvisila u Ligi konferencija! (VIDEO)

Na taj način, grčki klub je posle Atalante u Ligi Evrope, osvajanjem trofeja stavio tačku na još jedno takmičenje pod okriljem UEFA. Ostala je još samo Liga šampiona, finale Real Madrid - Borusija kao šlag na fudbalsku tortu.

Devedeset minuta, pa produžeci, prava drama viđena je na APOP stadionu u Atini, na kraju ludnica pod Akropoljem, a tuga Italijana, jer je "Viola" posle prošlogodišnjeg finala sa Vest Hemom (1:2) izgubila i ovu borbu za pehar.

Utakmica je počela šansom kluba iz Pireja. Podense je prvi zapretio, dobro je gađao sam ugao ali je Teraćano odbranio. Odgovorio je Beloti, našao se u dobroj poziciji ali je slabo šutirao. 

Prvo veće uzbuđenje dogodilo se u 10. minutu. Biragi je centrirao sa desne strane, Nikola Milenković je zbunio golmana Olimpijakosa i lopta je završila u mreži. Ipak, srpski reprezentativac bio je u ofsajdu. 

U prvih 15 minuta utakmice Fiorentina je bila bolja. "Ljubičasti" su bolje kontrolisali meč i bili opasniji, ali nisu uspeli da stignu do gola. Olimpijakos se uzdao u brze kontre i El Kabija, ali je rival sve to dobro kontrolisao. 

Informer

 

Zicer, da, zicer nije pretvorio u gol Bonaventura, koji je slabo šutirao. 

U prvih pola sata gledali smo pravi rat na terenu. Italijani su bili opasniji, a što se tiče igre Milenkovića, srpski reprezentativac je dobro čuvao El Kabija. 

U finišu prvog dela igre, posle udarca Kuamena, lopta se odbila do Nika Gonzalesa, koji je loše završio napad.

U prvom poluvremenu Fiorentina je imala izglednije šanse, ali Olimpijakos je uspeo da izdrži taj pritisak čak i da nekoliko pripreti iz kontri.

Prvih 45 minuta obeležila je i tuča navijača Fiorentine u poslednjim trenucima prvog dela meča, a onda su simpatizeri Olimpijakosa uleteli u deo gde su navijači pirejskog tima.   

Informer

 

Posle prekid u finišu prvog dela, na startu drugog još jedan. Bio je to direktan sudar glavama Belotija i Recosa. Italijan je uspeo da ustane, ali Grk nije. Nije izgledalo dobro, ali...

Recos je ustao sa trave, poručio sudiji Arturu Dijašu da želi da nastavi meč, a onda pao na zemlju. Usledili su dramatični trenuci i lekari su poručili klupi da mu neće dozvoliti da nastavi utakmicu.

Hose Luis Mendilibar je podigao zamenu sa klupe, a onda je Recos samoinicijativno odlučio da ostane na terenu. Utakmica je, ipak, nastavljena.

U 65. minutu Milenković je bukvalno "otresao" Karmu u vazdušnom duelu, ciljao je bliži ugao i promašio.

Deset minuta pre isteka regularnih 90 malo je falilo da Ibora dovede Oli u vođstvo. Španac je bio najviši u skoku, ali je lopta otišla za koji santimetar pored leve stative. Sreća za Italijane...

Regularnih 90 minuta 0:0, ušlo se u produžetke, prvi je završen bez golova, a u drugom je pala odluka. U 116. minutu  je viđen jedini gol na ovoj utakmici. El Kabi je skočio i fantastično postigao gol glavom, a lopta je ušla u gol uz samu stativu.

Igrači Olimpijakosa postigli su još jedan gol u 118. minutu, ali je poništen posle asistencije iz VAR sobe zbog prekršaja.