30.05.2024.

12:34

Foto: USA Today

Sport

Joveljić rešeta mreže u Americi, a srpski košarkaš ga bodri sa tribina (VIDEO)

Odličnu sezonu igra Dejan Joveljić (24) u Sjedinjenim Američkim Državama, na 14 odigranih utakmica ove sezone dao je devet pogodaka i upisao dve asistencije.

Ipak, posebno se istakao na meču protiv tima iz Teksasa, odigranom u noći između srede i četvrtka, kada je imao i posebnu podršku sa tribina. Naime, košarkaš Atlante i kapiten naše reprezentacije, Bogdan Bogdanović (31) zdušno je bodrio svog zemljaka, sa kojim je očigledno u jako dobrim odnosima. S njim u društvu je bio i mladi šuter Đorđije Jovanović (21), koji trenutno nastupa za Ontario Kliperse, kao pozajmljen igrač Partizana.

Momak rodom iz Bijeljine zatresao je mrežu u četvrtom, pa u 66. minutu iz jedanaesterca, čime je njegov tim upisao sedmi trijumf u šampionatu. LA Galaksi je trenutno drugi na tabeli, sa dva boda manje od Real Solt Lejka.

Iako je za Bogdana sezona u NBA ligi odavno završena, on je i dalje u Americi, gde odmara i puni baterije za uzbudljivo leto. Narednog meseca bi trebao da doputuje u Srbiju, na početak priprema za predstojeće Olimpijske igre u Parizu (od 26. jula do 11. avgusta), pošto je plan da se "orlovi" okupe 24. juna u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Informer

Bogdan Bogdanović

S druge strane, Joveljić se nije našao na užem spisku selektora Dragana Stojkovića za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (od 14. juna do 14. jula), pošto Piksi, od napadača, računa na Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Luku Jovića i Petra Ratkova.