30.05.2024.

13:20

Foto: FK TSC

Sport

Hrvat u Superligi Srbije! Bivši igrač zagrebačkog Dinama pojačao TSC

Letnji prelazni rok nije još zvanično ni počeo, a TSC je već uveliko počeo da gradi tim za sledeću sezonu. Krenuo je redom, od poslednje linije i zvanično potvrdio da je završio dovođenje još jednog štopera.

Reč je o momku visokom 186 centimetara, koji je prošao sve mlađe selekcije Hrvatske, kao i omladinsku školu zagrebačkog Dinama, ali je za prvi tim odigrao samo devet utakmica.

Nastupao je potom za Lokomotivu i Rijeku, gde se potpuno afirmisao, a onda su usledile solidne epizode u turskoj Bursi i mađarskom Honvedu. Sada na sever Bačke stiže iz grčke Kifisije, gde je proveo minulih godinu dana.

Capan je ujedno drugi centralni bek koji pojačava ekipu Žarka Lazetića, s obzirom da je još ranije dogovorena saradnja i sa Makijem Banjakom (28), bivšim prvotimcem Partizana.

To praktično znači da će trećeplasirani tim tek završenog šampionata prodati Nemanju Stojića (26) u Crvenu zvezdu, pošto ima važeći ugovor do 30. juna naredne godine.

Novopečeni srpski reprezentativac trenutno se sa "orlovima" priprema za učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj (od 14. juna do 14. jula), ali nije tajna da je velika želja crveno-belih, koji su nedavno ostali bez kapitena Aleksandra Dragovića i iskusnog Nemanje Milunovića.