30.05.2024.

15:33

Foto: EPA Images

Sport

"Roso-neri" odlučili! Poznata sudbina Luke Jovića u Milanu!

Ugledni italijanski list "Gazeta delo sport" prenosi informaciju da je uprava Milana rešila da zadrži Luku Jovića (26). Zbog toga će uskoro aktivirati klauzulu o automatskom produžetku ugovora na još 12 meseci.

Odlaskom Olivijea Žirua (37) u Los Anđeles, gde je potpisao do decembra 2025. godine, "roso-neri" su ostali bez prvog napadača, ali su zato rešili brigu o rezervnom centarforu. Ta uloga namenjena je upravo našem reprezentativcu, koji je trenutno na pripremama sa "orlovima" za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (od 14. juna do 14. jula).

Momak koji je ponikao u Crvenoj zvezdi došao je u tabor italijanskog velikana iz Fiorentine i to poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka. Minule sezone je odigrao 30 utakmica, postigao devet golova i upisao jednu asistenciju.

Ostavio je Luka dobar utisak, pogotovo početkom 2024, kada je na nekoliko mečeva zaredom tresao mreže. Kasnije su ga i povrede sprečile da pokaže još više, ali je svakako opravdao poverenje sportskog cektora crveno-crnih i za to će biti i nagrađen.

Informer

Luka Jović neće menjati klub ovog leta

S druge strane, kao prva opcija za pojačanje u napadu Milana trenutno figurira Došua Zirkze (23) iz Bolonje, ali to neće biti nimalo laka misija. Sa Holanđaninom pregovara čuveni Zlatan Ibrahimović, koji mu je predstavio i novi projekat za budućnost. Spekuliše se da je cena mladog ofanzivca oko 40 miliona evra.