30.05.2024.

15:49

Foto: EPA Images

Sport

Kompani najavio agresivan Bajern: U mom karakteru je da igramo hrabro

Dugo se Bajern mučio da nađe trenera, nakon što je zimus najavio tokaz Tomasu Tuhelu. Mnogo njih je dobilo poziv u klub iz Minhena, ali niko nije želeo da ga prihvati. Pomalo je iznenađenje što je nemački gigant uzeo mladog i neiskusnog trenera. preciznije, Kompani je vodio dve godine Anderleht i dve godine Barnli. Dakle, nijedna referencija koja bi ga na prvi pogled preporučila Bajernu.

Informer

Naravno, kad je dobio poziv nije se premišljao. 

- Za mene poziv nije bio iznenađenje. Živim svoj posao toliko intenzivno da nemam vremena da se iznenađujem. Čelnici kluba su me odmah ubedili da sam pravi čovek za njih. Mnogo je važnije da u moje kvalitete budu ubeđeni kada nas vide na terenu. I siguran sam da će biti zadovoljni - poručio je Kompani. 

Belgijanac ističe da je dete odraslo na ulici i da mu je agresivnost u karakteru. Baš takav Bajern i želi da vodi. 

- Odrastao sam na ulicama Brisela, u akademiji Anderlehta. Morate da budete tim, od mojih igrača tražim hrabrost, agresivnost. Želim da igramo tako, jer to oslikava moj karakter. Želimo da dominiramo kroz celu utakmicu - istakao je trener. 

Bajern je sezonu završio bez trofeja, prvi put posle 11 godina. Svestan je Kompani da se od njega očekuje borba za trofeje na više frontova. Taj deo ga ne plaši. 

Informer

 

- Pritisak spolja me nikada nije doticao. Poštujem što ljudi imaju svoje mišljenje. Ono što mogu da kontrolišem su moj rad i igrači. Ako smo mi najbolji, svet oko nas će nas pratiti. Možete mi deset hiljada puta postaviti pitanje o pritisku, odgovor će biti uvek isti. To nije moj deo života - poručio je Belgijanac. 

Sledi prelazni rok, a akcenat je na igračima glanih trofeja. 

- Još je rano da pričamo o igračima. Radujem se radu sa njima. Želim da vidim koliko su gladni. Bajern nije osvojio titulu, poznato mi je to. Tražiću igrače koji su gladni da osvajaju trofeje u Bajernovom dresu - zaključio je Kompani.