31.05.2024.

08:27

Foto: EPAIMAGES

Sport

Transfer karijere za nesuđenog srpskog reprezentativca! Kovačević se seli u Lisabon!

Nesuđeni srpski reprezentativac - Vladan Kovačević, ovog leta bi mogao da promeni sredinu. Jedan od najboljih mladih golmana Evrope prošle sezone bio je na meti Benfike, ali taj transfer nije realizovan. Ipak, sve su prilike da je momku rođenom u Banjaluci odlazak u Lisabon suđen budući da se nalazi na korak od potpisa ugovora sa novopečenim šampionom Portugala - Sportingom! 

Kovačević je prošle sezone privukao pažnju Benfike sjajnim nastupima za Rakov. Poljski klub odveo je do titule i kvalifikacija za Ligu šampiona, a u istom ritmu nastavio je i nedavno završene takmičarske godine. 

Nije mu se dalo da pojača Benfiku, ali kako prenosi "Bola", Kovačević bi u narednim danima mogao da ozvaniči svoj transfer u Sporting. "Lavovi" na kraju sezone ostaju bez dugogodišnjeg čuvara mreže - Antonija Adana, koji klub napušta po isteku ugovora. Svesni da moraju brzo da reguju, čelnici lisabonskog velikana sklopili su listu potencijalnih pojačanja, a kao najbolja opcija izdvojio se Vladan Kovačević. 

Navodno, Sporting će za nesuđenog reprezentativca Srbije Rakovu isplatiti oko 7.000.000 evra, a od transfera nas dele samo lekarski pregledi. Nema dileme da bi odlazak u Lisabon bio ogroman iskorak za Banjalučanina budući da mu to garantuje nastupe u Ligi šampiona naredne sezone. 

Informer

 

Kovačević je prethodne tri godine proveo na golu Rakova sa kojim je osvojio domaći šampionat i nacionalni Kup. Uz to, Srbin je dva puta proglašen za najboljeg golmana tamošnjeg prvenstva, a svojoj riznici trofeja pridodao je dva Superkupa Poljske. 

Podsećamo, Vladan Kovačević bio je velika želja selektora naše reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija. Nažalost, do debija u nacionalnom timu Srbije nije došlo budući da je FIFA pravila problem oko papirologije. Budući da je Kovačević rešen da jednog dana stane na gol "orlova" on je odbio mogućnost da zaigra za Bosnu i Hercegovinu i čeka zeleno svetlo iz sedišta FIFA da obuče dres Srbije.