31.05.2024.

23:30

Foto: Alhilal_SG

Sport

Mitar i Sergej uzeli duplu krunu! Ronaldo plakao kao kiša (VIDEO)

Ekipa iz Rijada je u finalu takmičenja posle boljeg izvođenja penala savladala ljutog rivala Al Nasr sa 5:4. U 120 minuta igre bilo je nerešeno 1:1, pa je odluka o pobedniku rešena sa bele tačke i to posle sedam serija u kojima su "plavi" bili bolji. 

Srbi su tako nastavili dominaciju i posle osvojenog prvenstva Arabije sada u svoju kolekciju pridodali još jedan trofej. S druge strane, Al Nasr predvođen Kristijanom Ronaldom ponovo je ostao praznih ruku i tako sezonu završio bez trofeja. Koliko je Portugalcu teško pao poraz najbolje pokazuju kadrovi posle meča, kada je legao na teren i grcao u suzama. 

Inače, srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić nije igrao zbog crvenog kartona u polufinalu.

Al Hilal počeo je fantastično meč u Džedi i poveo golom Aleksandra Mitrovića, što je bio njegov 40 gol u ove sezone u svim takmičenjima. Mogao je nominalni domaćin do trofeja i bez drame, ali je u 87. minutu Al Nasr izborio produžetke i to golom Ajmana Jaje.

U dodatnih pola sata igre nije bilo previše zanimljivosti, pa je odluka o pobedniku pala u penal seriji u kojoj je apsolutni heroj bio marokanski golman Jasin Bono i zaustavio tri udarca Al Nasra i doneo svom timu duplu krunu.