01.06.2024.

11:15

Foto: Starsportphoto/Profimedia

Sport

CSKA traži novog trenera! Najuži izbor? Dva Srbina!

Drma se pozicija Vladimira Fedotova na klupi Armejaca, a prema informacijama ruskih medija, u najužem krugu potencijalnih naslednika su Ivić i Nikolić.

Među mogućim rešenjima pominje se i iskusni Igor Osinkin (58), ali je on manje verovatan zbog izuzetno visoke otkupne klauzule u ugovoru sa Samarom.

Podsećamo, Ivić je nakon iznenadnog otkaza u Krasnodaru izazvao veliku pažnju mnogih klubova, a među prvim kandidatima isplivali su Ferencvaroš i Fenerbahče.

Sada se u trku uključio i CSKA, koji deluje kao najrealnije rešenje, s obzirom na jako dobro poznavanje tamošnje lige i sistema takmičenja. Stručnjak iz Zrenjanina je vodio "bikove" u 48 mečeva ruske Premijer lige i za to vreme je postao izuzetno drag navijačima, koji su čak i protestovali zbog njegovog odlaska iz kluba.

Informer

Vladimir Ivić i Marko Nikolić na stadionu Partizana

Što se Nikolića tiče, on je trenutno bez angažmana, pošto se rastao sa Šabab Al Ahlijem iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Zanimljivo je da obojica stručnjaka imaju izuzetno jaku vezu sa Partizanom. Ivić je sa mnogo uspeha nosio crno-beli dres od 1999. do 2005, dok je Nikolić bio za kormilom "parnog valjka" od decembra 2013. do 2015.

Čelni ljudi CSKA žele bolje rezultate naredne sezone, nakon što su ovu okončali na šestoj poziciji.

Samo su dva boda delila Moskovljane od gradskog rivala Spartaka, dok je Zenit zadržao prvu poziciju sa bodom više od Krasnodara i Dinama.