Autor: Informer.rs

01.06.2024.

12:34

Foto: fss

Sport

EKSKLUZIVNO IZ LARNAKE: Cvetković: Ne zanimaju nas drugi, vidimo Srbiju u finalu!

Najbolji strelac ove generacije "orlića" Mihajlo Cvetković izneo je očekivanja dan uoči utakmice. Špic selekcije Jovana Damjanovića pričao je o prednostima naše reprezentacije, dosadašnjem toku EP, kao i o eventualnoj tituli najboljeg strelca. 

Šta očekuješ ti od polufinala u nedelju. Gde vidiš prednost naše reprezentacije?

- Biće to izazovan meč, ne sumnjam i lep za gledanje… Ipak, s obzirom da smo u polufinalu, medju 4 najbolje ekipe u Evropi, nema lakog protivnika i niko nije tu slučajno. Mislim da u ovoj fazi nema posebnog favorita, igra se jedna utakmica i sve je moguće, a s druge strane uverili smo se da svi igraju kvalitetan fudbal… Portugal ćemo posebno analizirati narednih dana.

Informer

 

Šta je obeležilo U-17 prvenstveno po tebi do sada?

- Nismo imali lake rivale na putu do polufinala, ali smo svojim trudom, željom i odnosom prema dresu zaslužili da se nadjemo medju četiri najbolje selekcije u Evropi. Što se same Austrije tiče, bio je težak meč jer se radi o kvalitetnom protivniku, ali kao što sam govorio u najavi utakmice, ostavili smo srce na terenu i prošli dalje. Mislim da je to ono što je obeležilo Evropsko prvenstvo, što se nas tiče. Mislim da smo za svoju zemlju zaista davali 101%, da su ljudi to prepoznali… To je najvažnije, da smo ujedinjeni, posebno mi kao tim. Ta hemija je nešto posebno.

Informer

 

Priželjkuješ li zlatnu kopačku na kraju prvenstva?

- Ne bih da pričam o zlatnoj kopački, ovde smo svi zajedno, tim… Igramo kao grupa, kao prava ekipa, svaku utakmicu neki pojedinac iskoči i bio to ja ili bilo ko drugi od momaka, biću srećan, samo da prodjemo u finale, za početak. Naravno, srećan sam i priželjkujem svaki dobar uspeh, ali pre svega timski, jer smo ovde da bismo predstavili našu Srbiju.

Informer

 

Ko bi po tebi bio idealan protivnik u finalu?

- Ne zanimaju nas posebno drugi protivnici, ali sebe vidimo u finalu, jer ukoliko ne razmišljamo na taj način, ne bismo ni došli do ovoga.