02.06.2024.

09:05

Foto: tanjug/ap

Sport

Slavlje uz cigaru na trgu! Anćeloti ne odustaje od tradicije

Italijan je došao do svog petog "ušatog" pehara i ispisao istoriju evropskog fudala. Nijedan drugi trener u elitnom takmičenju nije osvojio više od tri pehara.

Iza sebe je ostavio veličine kao što su ser Bob Pejsli, Zinedin Zidan i Pep Gvardiola. Takođe, dva puta je kao fudbaler sa Milanom osvojio titulu šampiona Starog kontinenta, što ga dodatno izdvaja od svih kolega. Vlasnik je i najviše internacionalnih trofeja, računajući sve međunarodne kupove, sa ukupno 12 pojedinačnih pehara, a slede ga Gvardiola sa 11, Trapatoni i Ferguson sa osam, Karlos Bjanki sa sedam...  Proslaviće u svom stilu. 

Informer


- Slaviću, kao i dosad, sa još jednom cigaretom na Trgu Cibeles u Madridu. Ova Liga šampiona je osvojena požrtvovanošću i kvalitetom. Hajde da uživamo u sutrašnjem danu, a onda ćemo se odmoriti i vratiti se sa istom željom i entuzijazmom da damo najbolje što možemo. Ovo takmičenje mi je dalo neverovatnu sreću kao igraču i treneru i cilj je da pokušam da ponovim ovu emociju - rekao je Don Karlo posle još jednog uspeha.

Toni je imao mu*a

Toni Kros je u penziju otišao u velikom stilu.

- Kros je završio karijeru na najbolji način. Svi bi hteli da odu ovako u penziju. Mnogo tuge, ali moramo da poštujemo odluku. Imao je m*da da završi. On je legenda ovog kluba, srećan je. Madriđani mu se zahvaljuju na svemu što je uradio. Ne samo u igri, već u stavu i profesionalizmu. Za deset godina koliko je igrao za Real Madrid nije propustio nijedan dan. Rekli smo mu: "Čekamo te. Ako se predomisliš, mi smo tu.”

Informer

Anćeloti je ovo druga Ligu šampiona u prethodne tri sezone.

- Bilo je teško zamisliti da za tri godine možeš da osvojiš dve Lige šampiona i Primere sa timom koji se malo po malo menja. To je najbolji tim na svetu i biti ovde je veliki poklon. Uživam i pokušavam da izvučem najbolje od toga. Sin mi je pomoćnik i on može da mi kaže stvari koje niko ne može da mi kaže. Osećamo se kao kod kuće iz dana u dan, mi smo porodica, kao Real Madrid . To je ono što nas izdvaja. To je fudbalska porodica. Svi rade i vlada veoma zdrava atmosfera koju stvara tradicija kluba. Bolje je raditi u porodici nego u industriji.