02.06.2024.

11:08

Foto: Tanjug/AP

Sport

Terzić posle poraza nahvalio Real Madrid, pa se izgrlio sa Murinjom! (VIDEO)

Ekipa Real Madrida sinoć je na “Vembliju” savladala Borusiju sa 2:0 i tako došla do 15. titule prvaka Evrope. Dominirali su "milioneri" u prvom poluvremenu, promašivali zicere, a Real je maltene iz dva udarca presudio Nemcima.

"Kraljevski klub" je zahvaljujući golovima Danija Karvahala i Vinicijusa Žuniora zaseo na tron Evrope.

Trener Borusije Terzić objasnio je posle utakmice kako je on video borbu na "Vembliju".

- Odigrali smo sjajnu utakmicu i možda smo zaslužili malo više. Posebno se to videlo u prvom poluvremenu. Pokazali smo da verujemo. Uradili smo toliko stvari kako treba i jedina razlika je što su oni imali taj “instinkt ubice”. Vidite kakav kvalitet imaju. Zato zaslužuju da ponovo budu šampioni - poručio je Terzić.

Osvrnuo se Terzić i na asove kluba iz prestonice Španije, te istakao kako mu je bilo zadovoljstvo da pre par godina trenira Džuda Belingema i Erlinga Holanda, koji trenutno briljiraju u Realu.

- Tako sam ponosan što sam trenirao Džuda Belingema i Erlinga Halanda! Sa mnom su osvojili svoje prve trofeje. Prošle godine je Erling bio prvak Evopre, a ove godine Džud. Oni su sjajni fudbaleri - dodao je Terzić.

Nakon duela, nemački stručnjak se na terenu sreo sa legendarnim Žozeom Murinjom, a Portugalac ga je zagrlio i uputio reči podrške.

- Vreme ti neće pomoći, ali moraš biti veoma ponosan - istakao je Murinjo.