02.06.2024.

18:40

Foto: fss.rs

Sport

Katastrofa! Srbija do 89. minuta imala finale EP u džepu, a onda nokaut (VIDEO)

"Orlići" su danas na šokantan način izgubili od vršnjaka iz Portugala sa 3:2 (0:2) u Larnaki, iako su sve do 89. minuta imali vođstvo od 2:1. Ipak, izabranici selektora Jovana Damjanovića dozvolili su u poslednjem minutu meča da Portugalci stignu do izjednačenja, a onda i da u sudijskoj nadoknadi izbore preorket vredan finala EURO. 

Srpski kadeti odigrali su od sjaja do očaja. Dominirali su u prvom poluvremenu, odigrali veoma disciplinovano i organizovano, ali je u drugih 45 minuta usledio ogroman pad. Kao da su se uplašili plasmana u finale. 

Informer

 

"Orlići" su odlično počeli meč i već u 22. minutu poveli i tako kaznili rivala za promašaj na startu utakmice, kada su pogodili prečku. Naši fudbaleri oduzeli su rivalu loptu na njihovoj polovini terena, potom je Mihajo Cvetković posle duplog pasa sa Dušanom Makevićem, driblinzima izbacio nekoliko protivničkih igrača, a onda preciznim šutem sa nekih desetak metara zatresao mrežu protivnika. 

Damjanovićevi puleni uspeli su da do poluvremena dupliraju prednost i to u 37. minutu. Cvetković je dobio loptu, prosledio je do Rankovića, koji je šutirao ka golu protivnika, lopta se odbila o Eduarda Felisisima i završila u mreži njegovog golmana.Imali su "orlići" šansu da do poluvremena potpuno dotkuku rivala, ali je u 44. minutu Vasilić zatresao stativu "navigatora". 

Informer

 

Sve dileme oko pobednika mogao je da otkloni Vasilić u 78. minutu. Ostao je sam naš igrač u šesnaestercu, obišao protivnčkog golmana i šutirao, ali je loptu u poslednjem trenutku izbacio jedan od defanzivaca. Kazna za promašaje stigla je desetak minuta kasnije. Eduardo Fernandeš je centrirao sa desne strane, a na pravom mestu bio je Rodrigo Mora i pogodio za izjednačenje.