02.06.2024.

20:55

Foto: EPA Images

Sport

Ludnica! Gori Istanbul, stigao je Posebni (FOTO/VIDEO)

Trofejni stručnjak je sa turskim timom potpisao dvogodišnji ugovor i to na stadion "Šukru Saračoglu" pred nekoliko desetina hiljada navijača "žuto-plavih". 

Informer

 

Murinjo je tokom nedelje popodneva doputovao u Istanbul, gde je nekoliko sati kasnije i promovisan u trenera Fenera. Pristalice turskog tima su od ranih jutarnjih sati bili u ekstazi zbog dolaska Portugalca, koga su prvo dočekali na aerodromu, a onda i ispred stadiona, gde su ga pozdravili ovacijama i aplauzima. 

Informer

 

- Želim da vam se zahvalim na ljubavi koju sam osećao od prvog trenutka kada je moje ime prvi put povezano sa Fenerbahčeom. Uobičajeno, trener se voli posle pobeda, ali u ovom slučaju osećam da sam voljen i pre pobeda. To je velika odgovornost. Od ovog trenutka pripadam porodici Fenerbahčea - izjavio je Murinjo posle potpisanog ugovora. 

"Posebni" je tokom trenerske karijere vodio bojne evropske velikane poput Porta, Čelsija, Intera, Real Madrida, Mančester junajteda, Totenhema i Rome. Osvojio je dve Lige šampiona (Porto, Inter), dve Lige Evropa (Roma, Junajted), kao i Ligu konferencija sa Romom. Takođe, bio je osvajao je i nacionalna prvenstva sa Realom, Čelsijem, Portom i Interom. 

Informer

 

Portugalac će u Fenerbahčeu imati priliku da sarađuje sa brojnim igračima sa Balkana i to  Dušanom Tadićim, Edinom Džekom, Dominikom Livakovićem kao i Radetom Krunićem.

Fener će tako pod palicom novog trenera igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, a u drugom kolu bi mogao na srpskog predstavnika Partizana ili na Lugano iz Švajcarske.