03.06.2024.

06:34

Foto: EPA Images

Sport

Bomba je eksplodirala! Transfer veka je završen

Najpoznatiji svetski stručnjak za transfere Fabricio Romano objavio je da je da su svi dokumenti pečatirani i kompletirani, a da će za nedelju dana klub objaviti da će Kilijan Mbape kao slobodan igrač pojačati redove "kraljevskog kluba".  On kaže da je još u februaru pao dogovor Reala i francuskog napadača.

Potvrda od strane Madriđana očekuje se tokom sedmice pred nama, možda već utorak ili sredu, da mu ne bi remetili mir i fokus. Mbape je trenutno sa reprezentacijom Francuske, na pripremama za predstojeće Evropsko prvenstvo, pa će predstavljanje najnovijeg pojačanja "blankosa" najverovatnije biti zakazano pošto se Evropsko prvenstvo završi.
 

Informer

Italijanski transfer guru donosi i finansijske detalje celog posla. Embape će sa neto platom od 20.000.000 evra biti najplaćeniji u Real Madridu. To nije ni blizu onoga što je zarađivao u Parizu. Tamo je dobijao 72.000.000 evra bruto, odnosno oko 30.000.000 evra neto platu, pa će sad za trećinu manje biti plaćen na godišnjem nivou u Madridu. Ali, razliku će pokriti bonusi. Kada je obnavljao ugovor sa PSŽ-om dobio je bonus za potpis u visini od 180.000.000 evra, plus lojalti bonus od 70.000.000 evra kojeg se odrekao kako bi dobio čiste papire za prelazak u Real Madrid. Za potpis s Realom navodno će  dobiti oko 50.000.000 evra. 

Mnogi se pitaju koji će broj Mbape nositi u Realu. Modrić ostaje još jednu sezonu, pa je "desetka" zauzeta, osim ako se Hrvat ne odrekne svog broja u korist Francuza, dok Vinisijus Žunior nosi "sedmicu".