03.06.2024.

09:09

Foto: Starsportphoto

Sport

Italijani, sram vas bilo! Pošteno su se obrukali, Piksi ovo neće zaboraviti

Na Instagram profil objavili su predviđanja startnih postava učesnika Evropskog prvenstva. Prilikom predstavljana reprezentacije Srbije napisali su da je selektor Petković, a ne Dragan Stojković Piksi. Srbija nije menjala selektora od 2021. godine, Piksi nas je vodio i na Mundijalu u Kataru, pa su Italijani napravili zaista neverovatan propust. Da ne pominjemo da je tokom karijere pored dresa Crvene zvezde nosio i opremu Olimpika iz Marseja, Verone i Nagoje.   

Inače, Skaj predviđa da će "selektor Petković" igrati sa Vlahovićem i Mitrovićem u startnoj postavi: Vanja Milinković-Savić - Milenković, Pavlović, Veljković - Živković, Gudelj, Sergej Milinković-Savić, Kostić - Vlahović, Mitrović. Barem su potrefili imena igrača, ali se nisu iskupili.

Informer

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj na programu je od 14. juna do 14. jula. Srbija će biti u grupi C i prvi meč igrati 16. juna u Gelzenkirhenu protiv Engleske. Potom će "orlovima" rivali u grupi C biti Slovenija 20. i Danska 25. juna.

"Orlovi" su počeli pripreme u Pazovi. Potom idu u Austriju, gde će 4. juna odmeriti snage sa ovom reprezentacijom. Konačnu probu za EURO imaće u Stokholmu protiv Švedske 9. juna. Stojković istiće da bi na kontinentalnoj smotri bio zadovoljan četvrtinom finala. 

- Pa voleo bih da odemo među osam u Evropi. Dakle, da prođemo prvi krug, pa onda još jednog rivala, a onda je sve moguće. Ne bih potpisao ništa zapravo. Ja znam da se to kaže žargonski. Kao da ja vas pitam - je li biste potpisali da razbijemo Bugare 2:2, ali da idemo na EP? Svaka dobra igra, svako požrtvovanje, sve je to dobro za srpski fudbal. Smejali smo se 2004. godine Grcima, a  oni osvojiše EP protiv Portugala. Ne smete nikog da potcenite. Jedino merilo je teren - rekao je selektor Stojković pred početak pripreme.