03.06.2024.

10:32

Foto: EPA Images

Sport

Madrid dočekao heroje! Trenutak za pamćenje porodice Karvahal!

Fudbaleri Reala postali su 15. put prvaci Evrope, pobedom nad Borusijom iz Dortmunda na "Vembliju" rezultatom 2:0! Jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je iskusni desni bek Dani Karvahal (32) koji je načeo "milionere" u 74. minutu. Dan kasnije, igrači "kraljevskog kluba" doputovali su u prestonicu Španije gde im je priređen spektakularan doček.
 

Međutim, dok su desetine hiljada navijača slavile uspeh, Karvahalov otac morao je da radi. Iako godinama unazad obavlja administrativne poslove u madridskoj policiji, nakon gola svog sina želeo je da učestvuje u proslavi, pa je dobio zaduženje da na konju prati autobus na kojem su se nalazili igrači novog prvaka Evrope. Među njima, bio je njegov sin Dani koji naravno nije propustio priliku da u slavlje uključi i oca, tako da se u jednom trenutku "ušati pehar" našao u njegovim rukama.

Inače, glavna žurka održana je na trgu "Sibeles" gde navijači Reala tradicionalno sa igračima proslavljaju sve vredne uspehe. Prema procenama madridske policije, u nedelju se na ulicama našlo oko 250.000 navijača "kraljevskog kluba".