03.06.2024.

14:06

Foto: EPA Images

Sport

Kukala nam majka! Ovo je drim-tim Lige šampiona, trojica napadaju Srbiju za 13 dana! (FOTO)

To su novi šampion Evrope sa Real Madridom Džud Belingem (20), napadač minhenskog Bajerna Hari Kejn (30) i ofanzivac Mančester sitija Fil Foden (24). Sva trojica imali su fantastične sezone na ličnom planu, pošto su bez ikakve sumnje bili jedni od lidera svojih ekipa.

Navijačima Srbije ostaje jedino da se nadaju da će tog 16. juna, kada naša reprezentacija udari na "Gordi Albion", ova tri igrača imati loš dan. Osim njih, tim sezone po izboru Lige šampiona čine golman Gregor Kobel (Borusija Dortmund), defanzivci Dani Karvahal (Real), Antonio Ridiger (Real), Mats Humels (Dortmund), Jan Matisen (Dortmund), vezisti Marsel Sabicer (Dortmund), Vitinja (PSŽ), kao i napadač Vinisijus Žunior (Real).

Igrač sezone u LŠ je Vinisijus, a najbolji mladi igrač Belingem.

Kada je reč o Kejnu, Belingemu i Fodenu, gotovo sigurno će predvoditi napad Engleske na Evropskom prvenstvu, pa i u uvodnoj utakmici protiv Srbije. Kejn je na 45 utakmica u svim takmičenjima dao čak 44 pogotka, uz 12 asistencija.

Belingem je, sa pozicije ofanzivnog veziste, na 42 meča dao 23 gola i zabeležio 13 asistencija, dok je Foden na 53 meča pogodio 27 puta i u 12 navrata namestio golove saigračima. Njih trojica, zbirno, po proceni "Transfermarkta" vrede čak 430 miliona evra - Belingem 180 miliona, Foden 150, Kejn 100. Primera radi, čitav tim Srbije procenjen je na 317 miliona evra, a u praksi, pomenuti trio "Gordog Albiona" ima mnogo veću vrednost.

Na "orlovima" je, dakle, da razuvere sve koji ne veruju da mogu protiv ovakvih "zveri", ali i da neki način odgovore bukmejkerima, koji ne veruju previše u njih.