03.06.2024.

19:55

Foto: EPA Images

Sport

Saga je završena! Mbape zvanično postao "kralj"

Već danima se najavljivao da će francuski fudbaler ove nedelje postati deo "kraljevskog kluba" a sada je to i ozvaničeno. Talentovani napadač je potpisao petogodišnji ugovor sa novim šampionom Evrope. 

"Real Madrid i Kilijan Mbape postigli su dogovor po kojem će on biti igrač Reala narednih pet sezona", saopštio je klub sa "Santijago Bernabeu". 

Zanimljivo, ubrzo pošto su Madriđani na društvenim mrežama objavili vest o dolasku Mbapea, njihov zvanični klupski sajt je momentalno pao.

Ubrzo posle potpisanog ugovora oglasio se i sam Mbape na svom Instagram profilu. 

"Ostvario sam san. Srećan sam i ponosam što sam postao član kluba iz mojih snova Real madridu. Niko ne može da razume koliko sam sada uzbuđen. Jedva čekam da vas vidim, Madridisti, i hvala vam na neverovatnoj podršci. Hala Madrid!", napisao je Francuz uz sliku iz svog detinjstva na kojoj nosi dres "kraljeva". 

Brzonogi Francuz tako je posle sedam sezona napustio Pariz Sen Žermen za koji je odigrao 308 utakmica, postigao 25 golova i upisao 108 asistencija. Mbape će za potpis sa Madriđanima dobiti nestvaran iznos. Bonus za potpis ugovora iznosit će čak sto milion evra. Uz to, Francuz će imati platu od oko 15 miliona evra godišnje. Takođe, napadač i španski velikan su postigli dogovor oko zarade od dresova i opreme s njegovim imenom koji će takođe ići na račun Francuza.