04.06.2024.

12:09

Foto: tanjug/ap

Sport

Sautgejt pred Srbiju uradio nešto što nije viđeno 30 godina!

Englezi su igrali praktično sa rezervnim sastavom. Zanimljivo je da prvi put posle 30 godina od starta zaigrao tim u kojem nije bilo igrača Mančester junajteda, Arsenala, Mančester sitija ili Totenhema.

Selektor Engleske je za britanske medije objasnio ovu odluku, da bez igrača koji će činiti okosnicu tima na Evropskom prvenstvu počne pripreme. 

- Nekim igračima je potrebna minutaža. Jedna grupa igrača koja je sa nama pet ili šest dana imala je nekoliko sedmica bez fudbala. Svi će od ovoga imati koristi, da vidimo neke kombinacije, igrače na različitim pozicijama, možda neke igrače s manje nastupa od drugih. Iskustvo igranja internacionalnih utakmica u sjajnoj atmosferi uvek je važno. Mislim da će im koristiti - rekao je posle meča Sautgejt. 

Informer

Garet Sautgejt je od startera izveo samo golmana Pikforda, u poslednjoj liniji su krenuli Kiran Tripijer Ezri Konsa, Luis Dank i Mark Guehi, u vezi Konor Galager i Trent Aleksander Arnold, dok su napred startovali Ebereči Eze, Kol Palmer, Džerod Bouven i Oli Votkins. Engleze za četiri dana očekuje okršaj sa Islandom kao generalka za duel sa Dancima na Evropskom prvenstvu. Nakon toga će Sautgejt potvrditi 26 igrača koju će odvesti u Nemačku.

- Razumemo značaj svakog igrača, pa dajemo poštovanje i pažnju koju zaslužuju da donosi poštenu, ispravnu odluke. Naravno, uvek će biti subjektivno. Ne radi se samo o uključivanju najboljih pojedinaca, u tome postoji i pozicioni element. Imamo zaista dobre opcije i mislim da smo prošli bez ikakvih fizičkih problema, što je zaista važno - poručio je Sautgejt.

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj na programu je od 14. juna do 14. jula. Srbija će biti u grupi C i prvi meč igrati 16. juna u Gelzenkirhenu protiv Engleske. Potom će "orlovima" rivali u grupi C biti Slovenija 20. i Danska 25. juna.