04.06.2024.

21:55

Foto: EPA Images

Sport

Epilog "španske serije" na stadionu "Dragao"! Portugalski velikan ostao bez trenera!

Punih sedam godina proveo je Konseisao na klupi nekadašnjeg prvaka Evrope, međutim bilo je jasno da se uspešnoj saradnji bliži kraj nakon ishoda izbora na kojima je odabrano novo rukovodstvo. Naime, dugogodišnji predsednik Pinto da Kosta izgubio je trku za vodeću funkciju u klubu od Andrea Viljaša Boaša. Nekadašnji menadžer Čelzija želeo je da ukloni sve kadrove preostale iz perioda vladavine njegovov prethodnika, a među njima je bio i Konseisao!
 

Veliki problem predstavljala je činjenica da je Konseisao nedavno potpisao novi ugovor sa klubom, po kojem je trebalo da ostane na "Dragau" do 2028. godine. Bio je to poslednji pokušaj sada već bivšeg predsednika da se izbori za još jedan mandat, ali uzaludan. Isprva, Konseisao je potraživao 14 milona evra, što je bila polovina sume koja mu je sledovala na osnovu novog ugovora. Zatim je traženu odštetu spustio na deset miliona evropskih novčanica, da bi na kraju odustao od svih potraživanja! Dve strane postigle su dogovor da sada već bivšem treneru budu isplaćena zaostala dugovanja iz prethodnog ugovora, kao i bonus za osvojen Kup ove sezone.
 

Informer

 

Zanimljivo, na klupi će ga naslediti dojučerašnji asistent Vitor Bruno koji je postigao dogovor sa Viljašom Boašom. Mediji u Portugalu navode da bi Konseisao mogao da nasledi Stefana Piolija u Milanu, a pominje se i da je za njegove usluge zainteresovan Olimpik Marselj.
 

Informer

Seržo Konseisao je za sedam sezona na klupi Porta osvojio ukupno 11 trofeja, među kojima i tri šampionske titule. Tokom igračke karijere nastupao je za Porto, Lacio, Parmu, Inter, Standard iz Liježa i PAOK. Odigrao je 56 utakmica za reprezentaciju Portugala i postigao je 12 golova.