04.06.2024.

19:06

Foto: Privatna arhiva

Sport

Decenija prijateljstva! Borković i Piksi se sreli na aerodromu, automobilista poželeo sreću fudbalerima pred EURO! (FOTO)

Reprezentaciju Srbije večeras od 20:45 očekuje prvi prijateljski meč u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo. Rival "orlovima" biće selekcija Austrije, a juče po polasku u Beč naše reprezentativce sačekalo je prijatno iznenađenje. 

Na aerodromu su fudbaleri Srbije sreli proslavljenog automobilistu - Dušana Borkovića, koji je krenuo put Amerike gde ga očekuje FIA TCR Svetsko prvenstvo. Borković se srdačno pozdravio sa svim reprezentativcima, ali posebno sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

Informer

 

Borković i Piksi prijatelji su već deset godina, odnosno, od kada je legendarni srpski fudbaler našem automobilisti poželeo sreću 2014. godine na trci FIA WTCC u Belgiji. 

- Piksi i ja se poznajemo već dugi niz godina, i uvek je inspirativno čuti njegove reči, pogotovo pred trku na svetskom prvenstvu. Rekao mi je da veruje u svoje momke i da će dati sve od sebe na predstojećim utakmicama. Kao i ja, i oni igraju sa svim srcem za Srbiju - rekao je Borković. 

Informer

 

Inače, Dragan Stojković Piksi je na stazu Sa Frankošam stigao kako bi pratio svog zeta - Huga Valentea. Ipak, selektor Srbije je umesto da navija za zeta sreću poželeo Dušanu Borkoviću. 

Vredi napomenuti da su Valente i Borković tih godina bili najveći rivali u svetu automobilizma.