05.06.2024.

14:22

Foto: sscnapoli.it

Sport

Gotovo je! Napoli ima novog trenera, navijači u transu!

Saga je gotova, fudbaleri Napolija zvanično su dobili novog šefa stručnog štaba, zbog čijeg dolaska je zavladala ozbiljna euforija među navijačima.

Bivši kormilar Juventusa, Intera, Čelsija i Totenhema, ali i svojevremeno selektor "azura", stavio je paraf na vernost Napolitancima do leta 2027. Njegova plata iznosiće 6,5 miliona evra po sezoni, ali bi sa bonusima mogla da naraste i do celih deset miliona.

Poznato je i ko će mu biti najbliži saradnici - Lele Orijali (menadžer), Kristijan Stelini (prvi asistent) i Stefano Bruno i Kostantino Korati (kondicioni treneri).

- Napoli je kultni klub, od globalnog značaja za italijanski fudbal. Srećan sam i uzbuđen što ću voditi tim i mogu da obećam da ću dati sve od sebe, zajedno sa stručnim štabom, da se vratimo u sam vrh - poručio je Konte.

Nekada sjajni vezista je ugovor potpisao u društvu gazde kluba, Aurelija de Laurentisa, koji mu je među prvima i čestitao.

- Ponosan sam što je Antonio novi trener Napolija. On je vrhunski stručnjak, lider, sa kojim sam siguran da kreće nova era. Otvara se novo poglavlje u istoriji kluba - rekao je De Laurentis.