06.06.2024.

07:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Ništa nije gotovo! Dragovićev povratak u Austriju nije siguran!

Bivši austrijski reprezentativac sa ponosom je tri godine nosio dres crveno-belih, te tako ispunio svoj dečački san. Na "Marakanu" je došao u najboljim igračkim godinama, čak i kada je imao finansijski unosnije ponude, a nakon završetka saradnje sa klubom iz Ljutice Bogdana, na adresu iskusnog fudbalera pristiglo je još njih.

Naime, najavljeni povratak u Austriju iz Beča još nije zvanično realizovan, a u međuvremenu je drugoligaški klub Admira iskazao želju da ga dovede.

Ipak, u intervjuu za tamošnje medije, iskusni fudbaler je potvrdio da ima ponudu Austrije, ali da to sasvim sigurno neće biti Admira.

- Defintivno to neće biti Admira. To mogu da obećam. Već sam ranije rekao da imam ponudu Austrije. U razgovorima sam sa porodicom. Čim bude nešto da objavim, to ću i uraditi - rekao je Dragović za austrijski "Skaj sport".

Ne skriva fudbalski as da bi mu značilo da se vrati u Austriju, no po svemu sudeći, moraće još neke kockice da se poklope.

- Ja sam dete Austrije, odrastao sam tamo i to je moj klub. Stvari se nisu odvijale dobro po klub u poslednje tri godine, ali postoji inicijativa da Austriju vratimo tamo gde joj je i mesto. Među prva tri tima u zemlji. To bi za mene predstavljalo veliki izazov. Ako se neki planovi ostvare, biću tu na početku priprema 24. juna - podvukao je Dragović.

Iskusni štoper je ponikao u Austriji iz Beča, u klubu proveo 14 godina, da bi nakon toga prešao u Bazel. Zatim ga je karijera vodila u Dinamo Kijev, Lester, Bajer Leverkuzen i na kraju u Crvenu zvezdu.